.:[Close][Klik 2x]:.
Hukum Isteri Keluar Dengan Lelaki Lain Walaupun Dapat Keizinan Suami. Para Wanita Dan Isteri Mesti Baca & Jangan Abaikan Info ini.. |

Hukum Isteri Keluar Dengan Lelaki Lain Walaupun Dapat Keizinan Suami. Para Wanita Dan Isteri Mesti Baca & Jangan Abaikan Info ini..

Posted by: Tags:

Image result for HUKUM KELUAR DENGAN LELAKI LAIN MESKIPUN DAPAT KEIZINAN SUAMI.. RAMAI YANG AMBIL MUDAH!!

SOALAN

Apakah hukumnya seorang isteri keluar dengan lelaki lain tanpa mendapat kebenaran suaminya terlebih dahulu? Untuk makluman ustaz, mereka tidak melaksanakan maksiat, hanya ingin makan tengah hari bersama.

JAWAPAN

Berdosalah seorang isteri yang keluar dengan lelaki lain, walaupun dengan izin suaminya.

Perbuatan ini boleh menjadi alasannya turunya bala atau bencana terhadap si isteri. Meskipun mereka tidak melaksanakan maksiat, dikhuatiri suatu hari nanti mereka akan terjerumus ke dalamnya.

Rasulullah bersabda:

“Ketahuilah, tidaklah seorang lelaki berdua-duaan dengan seorang perempuan melainkan yang ketiganya yaitu syaitan,”  (Riwayat a;’Tirmizi)

Perbuatan membelakangkan suami amat dibenci Yang Mahakuasa dan boleh menggugurkan hak nafkah isteri kerana telah curang. Oleh itu, kita hendaklah berlindung dengan Yang Mahakuasa daripada dorongan nafsu untuk berbuat demikian.

Subscribe

Thanks for read our article for update information please subscriber our newslatter below