.:[Close][Klik 2x]:.
7 Perkara Rahsia Isteri Tidak Akan Beritahu Suami |

7 Perkara Rahsia Isteri Tidak Akan Beritahu Suami

Posted by: Tags:

Ada banyak perkara bergotong-royong yang seorang isteri tidak akan beritahu kepada suami, tetapi seorang suami perlu memahaminya. Lelaki pasti sering mendengar kata-kata seperti, “Saya tak fahamlah perempuan ni!” atau “Perempuan sangat complicated”.

Kaum hawa bukanlah berkelakuan menyerupai itu tanpa apa-apa sebab. Semua emosi yang diluahkan bersebab, hanya kadang-kala sukar untuk diluahkan.

Ada 7 perkara rahsia yang isteri anda tidak akan beritahu, tetapi sebagai seorang suami kita perlu memahaminya.

1. Isteri perlukan kasih sayang anda

Kaum hawa segan nak cakap walaupun pada suaminya sendiri, ia sentiasa memerlukan kasih sayang anda. Dia ingin anda tunjukkan yang anda cerita dengan apa yang berlaku disekelilingnya.

2. Isteri bosan

Hari-hari rutin yang sama, insan mana yang tidak akan naik bosan? Bangun pagi sediakan sarapan, siapkan anak dan hantar ke sekolah. Hujung ahad kemas rumah. 365 hari perkara yang sama dilakukannya.
Buatlah kejutan atau sesuatu yang special buatnya. Mungkin ada satu hari, si isteri berdiri sahaja dari tidur, sarapan telah pun disiapkan dan baju telah dijemur, pasti mengukir senyuman di bibirnya.

3. Isteri mahu dipuji

Siapa tidak rasa bangga bila dipuji? Selepas semua pengorbanannya untuk keluarga dan anak, isteri anda yang dulu mengagumkan berseri, makin hari makin penat dan tidak bermaya wajahnya.
Pujilah ia atas jasa yang telah ia lakukan. Ada juga kes si isteri tukar gaya rambutnya semata-mata untuk memberi kelainan pada suami tersayang.

Bila suami pulang dari pejabat, penat melaram buka pintu ambilkan beg, tetapi si suami terus masuk bilik baring tidak sedar pun akan effort yang si isteri lakukan.
Kaum Adam, alertlah. Walaupun perkara itu kecil, ianya sangat bermakna buat isteri.

4. Isteri Cemburu

Ini memang tidak dapat dielakkan. Janganlah anda bandingkan isteri anda dengan perempuan lain, tidak kisahlah selebriti mahupun ibu anda.
Isteri ingin menjadi satu-satunya wanita yang anda lihat di mata hati anda. Dia ingin rasa ia lah isteri paling istimewa kerana mengahwini anda. Makara jagalah kata-kata anda, janganlah mengores hatinya.

5. Isteri mahu anda menjadi ketua agamanya

Si isteri mahukan seseorang yang boleh memimpinnya ke arah menjadi seorang muslim yang lebih baik, ia perlukan teguran yang membina.
Lagi-lagi jikalau pesan yang tersirat itu datangnya dari suaminya sendiri lagi lembut hatinya untuk mendapatkan teguran tersebut.

6. Isteri bergotong-royong tidak suka membebel

Mesti ramai jejaka yang tertawa bila baca point ni dan mencicipi admin ni berat sebelah. Tidak. Si isteri tidak gemar untuk bebel kepada anda, tetapi ada kalanya anda berbagi si isteri tidak senang hati bila tidak dibebelnya.
Contoh, anda pasti dah biasa duduk rumah bujang, salin baju tinggal sahaja di lantai, nanti-nanti kemaslah bila ada waktu lapang. Ataupun akibat makan terus letak sahaja pinggan mangkuk di singki hingga kering sisa makanan.

Wahai abang-abang diluar sana, anda telah berumah tangga, perlulah mengambil responsibilities sebagai seorang suami. Isteri anda dah penat kemas rumah, pastikan rumah kelihatan bersih dan tersusun. Benda paling kecil anda boleh tolong yaitu senangkan lah sedikit kerjanya.
Baju tu letaklah ke dalam laundry basket, pinggan tu si isteri tidak minta pun cuci semua, hanya cuci yang part anda pun dah cukup bagus dah untuk isteri.

7. Isteri hanya inginkan sebuah keluarga yang stabil dan bahagia bersama suaminya yang tercinta

Bila si isteri oke untuk mengahwini anda, mereka bukan lah ingatkan perkara ini main-main menyerupai masa kita kecil dahulu main pondok-pondok. Isteri memang sudah bersedia untuk mengambil tanggungjawab sebagai seorang isteri dan bakal ibu. Anda sebagai suami haruslah bekerja sama dengan isteri anda untuk membina mahligai cinta yang paling kukuh dan bahagia.

Diharapkan artikel ini dapat menambahkan kebahagiaan dan membantu si suami dan juga bakal suami di luar sana untuk lebih memahami pasangan masing-masing.

Sumber : sentiasapanas.com

Subscribe

Thanks for read our article for update information please subscriber our newslatter below